Julien Tănase

julien copertacolor 300b min
 • Despre scriitorul Julien Tănase...

  Scriitorul Julien Tănase are 53 de ani, o vechime în presa scrisă, ca jurnalist de investigaţii, de peste 20 de ani şi s-a retras din viaţa publică, datorită unor probleme de sănătate.

  De-a lungul vieţii sale, a fost impresar artistic şi organizator de spectacole, apoi a devenit agent acoperit al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din MI şi detectiv particular.

  Cărţile „Te iubesc...”, Te iubesc, până când moartea...” şi „Te iubesc, cât îmi va mai bate inima”, (ultima în curs de publicare până la finele acestui an!) sunt romane autobiografice, de dragoste, ce fac parte dintr-o trilogie care  cuprinde capitole din viaţa sa de cuplu, trăită alături de soţia sa, Magdi şi cu care are o relaţie de 30 de ani, totul pe fundalul evenimentelor prin care a trecut România în ultimele decenii, după Revoluţia din ‘89.

  Trilogia care vorbeşte despre rezistenţa în timp a unui cuplu tânăr de îndrăgostiţi, care au trecut prin evenimente rupte de realitate, într-o Românie în care dormitul cu pistolul sub pernă, teama de a nu  le fi răpit copilul şi până la „războaiele” duse împotriva corupţiei magistraţilor, a politicienilor şi a sistemelor de informaţii ale unei societăţi civile cuprinse de corupţia generalizată existentă în România, inclusiv procesul inventat de către DNA ca să-i oprească activitatea de jurnalist şi câştigat în final de către scriitor, face ca autobiografia scriitorului Julien Tănase să fie una fascinantă şi care te lasă în gură cu un gust amar şi un mare semn de întrebare; „s-au petrecut şi continuă să se petreacă astfel de lucruri, în România”?...

  Scriitorul Julien Tănase a publicat în anul 1999, romanul autobiografic care a deschis colecţia „Pisica Neagră”, a editurii All, roman intitulat „Agentul Edward, între a fi sau a nu fi”, (în curs de reeditare, la editura AVULON) şi care, după spusele scriitorului, i-a salvat viaţa, lui şi familiei sale.

  În anul 2009, scriitorul Julien Tănase a mai publicat un roman autobiografic, intitulat „Jurnalist... made in Romania”, (aflat tot în curs de reeditare, la editura AVULON), roman care, tot din spusele scriitorului, a dus la arestarea sa, pentru 45 de zile, de către corupţia existentă în România!

  Scriitorul Julien Tănase: „Un prieten din Poliţia italiană, mi-a spus şi-l citez: ”... dacă tu făceai în Italia, ceea ce ai făcut pentru ţara ta, astăzi o stradă îţi purta numele! Dar erai mort!”

Cartile mele

Ultimele apariţii

... dacă tu făceai în Italia ceea ce ai făcut pentru ţara ta, astăzi o stradă îţi purta numele! Dar erai mort!